Lokalizacja firmy na mapie:
Noże gastronomiczne ze stali nierdzewnej wykorzystywane są do wielu przeróżnych zadań, od siekania po filetowanie. Fachowe noże są niezastąpione przy krojeniu mięsa, warzyw, pieczywa, owoców - skrawamy nimi owoce lub oprawiamy ryby. Występują one w różnych długościach i wykonane są z różnego gatunku stali. Dlatego przed zakupem noża należy zadać sobie pytanie do czego tak naprawdę będzie służyć. Z pewnością możemy posłużyć się nożem wszechstronnym, inaczej nazywanym „nożem szefa kuchni” jednak wybór ostrza, dostosowanego do konkretnego zadania znacznie wpłynie, nie tylko na komfort ale także na szybkość oraz precyzję pracy. Na pierwszy rzut oka noże odróżniają się formą ale ważne jest to że w zależności od przeznaczenia, ostrze wykonuje inny rodzaj cięcia. Jeżeli zależy nam na trwałości i jakości warto sprawdzić z jakich materiałów jest wykonany nóż, czy jest to stal nierdzewna, węglowa czy też damasceńska. W naszej ofercie wyróżniamy noże Japońskie, które cenione są na całym świece przez profesjonalnych kucharzy ze względu na ich niezawodność. nnJeżeli chcemy wybrać dla siebie dobry nóż kuchenny warto zwrócić uwagę na:n•jakość i rodzaj stali, z której wykonane jest ostrze •wyważenie ostrza, które wpływa na komfort pracy •rękojeść i jej kształt decydują o pewnym chwyciennW naszym sklepie oferującym kompleksowe wyposażenie gastronomiczne znajdziecie niezawodne i wysokiej klasy noże kuchenne o różnorakich rozmiarach i o różnym przeznaczeniu. Noże z naszej oferty sprostają każdemu zadaniu, z którymi spotyka się na co dzień kucharz w profesjonalnej gastronomii ale też w domowej kuchni. Nasza oferta noży gastronomicznych obejmuje między innymi noże do chleba, noże do mięsa, noże do filetowania, noże szefa kuchni i wiele innych.